DIY-tip: pimp woonplant van de maand!

DIY-tip: pimp woonplant van de maand!

Er zijn veel redenen om van Aglaonema te houden. Om te beginnen is deze schitterende bladplant supermakkelijk in de omgang. Daarnaast is hij sterk en decoratief, met bladeren waar de natuur helemaal op los is gegaan qua tekening en kleur. En tenslotte is het de Woonplant van de maand oktober en daarom op dit moment volop verkrijgbaar. Deze potten tover je in een uurtje om in je eigen stijl, zodat de printjes van het blad extra worden benadrukt door de basis. Helemaal on trend, om vrolijk aan het najaar te beginnen. Feeling groovy, anyone? 

Dit heb je nodig:

  • Aglaonema
  • Stevige gekleurde pot die aan de onderkant iets uitloopt
  • Afplaktape
  • Potje verf en kwast
  • Stickers in diverse kleuren
  • Schaar 

Zo maak je het

Stap 1:
Plak de pot een stukje vanaf de onderkant af en schilder het onderste deel in een andere kleur, goed laten drogen. 

Stap 2:
Haal het plakband weg, plak de stickers op de pot. Zorg voor afwisseling, het is leuk als ze niet precies allemaal op dezelfde afstand zitten en rondjes kun je – zoals hier – in vieren knippen voor een vervreemdend effect.

Stap 3:
Zet Aglaonema erin: de bladmotieven en het potpatroon zorgen zo samen voor een hoop levendigheid om de eerste vroege avonden mee op te vrolijken.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...