Workshop Nestmateriaalhouder maken

Workshop Nestmateriaalhouder maken

Het broedseizoen staat voor de deur! De maand februari is daarom de ideale maand om een nestkastje voor tuinvogels op te hangen. Tuinvogels in Nederland vinden het steeds moeilijker om een goede nestelplaats te vinden. Help de tuinvogels met goede huisvesting door een nestkastje op te hangen. Een nestkast in de tuin biedt een slaap- en nestplaats voor tuinvogels en geeft daarnaast ook een hoop plezier!

Kinderworkshop nestmateriaalhouder maken

Bij Tuincentrum Roden geven we een workshop nestmateriaalhouder maken voor kinderen. Je krijgt een nestmateriaalhouder die we gaan vullen met verschillende soorten nestmateriaal. Tuinvogels hebben namelijk divers materiaal nodig om in de nestkast een nest te bouwen. Dit materiaal gaan wij maken en in onze nestmateriaalhouder stoppen! Na de workshop neem je het materiaal plus de nestmateriaalhouder mee naar huis en hang je hem in de tuin op.

Vogelkast - Roden

Wat houdt de workshop in?

Je krijgt uitleg over de verschillende soorten nestmateriaal die vogels gebruiken. Niet elke vogel gebruikt namelijk hetzelfde nestmateriaal:

  • Een koolmees gebruikt mos, haar en wol om z’n nestje te bouwen.
  • De pimpelmees daarentegen, gebruikt mos, wol en veertjes.

Zo maak je met jouw nestmateriaalhouder verschillende vogels blij! De workshop wordt weer gegeven in samenwerking Vogelbescherming Nederland.

Wil je wollen, katoenen of andere gekleurde draadjes in jouw houder? Neem dan zelf restjes wol of katoen mee naar de workshop.

Wanneer is de workshop?

De workshop is op zaterdag 5 maart van 13:30-16:30 uur

Eigen bijdrage: €4,00 voor de metalen houder. Dit betaal je bij aanvang van de workshop.

Geef je op voor de workshop

Wil je meedoen met de workshop? Stuur dan een mail naar [email protected] en geef je op voor de workshop nestmateriaalhouder maken en vermeld naam, leeftijd en het aantal kinderen dat wil meedoen.

Wees er snel bij, want vol=vol!

Tot ziens op zaterdag 5 maart tussen 13:30 en 16:30 uur.  

Datum: