Bijen, vlinders en insecten in de tuin

Bijen, vlinders en insecten in de tuin

De tuin is een verlengstuk van je huis en de tuin is een deel van de natuur. Zo kunnen er onverwachts bijen, vlinders, insecten en/of vogels in de tuin terecht komen. Deze dieren bieden vele voordelen voor natuur en tuin.

Bijenplanten en vlinderplanten bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven

GroenRijk de Heikant heeft een groot assortiment vaste planten waar bijen en vlinders dol op zijn. Hier ziet u het logo van de blije bijen. Dit logo kunt u terug vinden in ons tuincentrum bij de vaste planten waar bijen dol op zijn. Het zijn vooral planten met bloemen waarbij de bijen goed bij de meeldraden kan. Voor vlinders is er een aparte tafel met allemaal vlinderlokkers.

Bijenplanten en vlinderplanten - GroenRijk de Heikant Vaste planten geschikt voor bijen bij GroenRijk de Heikant Veldhoven

Bijentuin in Veldhoven

Aan de Berkt in Velhoven komt een nieuwe bijencentrum. Er komt een insectenvriendelijk tuin bij. Die ze in etappes aan gaan leggen met veel bloeiende planten en bomen. In de tuin is een lange overkapping waaronder bijenkasten staan (de bijenhal) en een ontvangst- en educatieruimte, " het Raethuis". Het terrein aan de Berkt heeft veel mogelijkheden en het goed bereikbaar. Het ligt aan de rand van de woonwijk waar veel voedsel te vinden is voor bijen, veel meer dan bijvoorbeeld op het platteland. Honingbijen hebben een actieradius van 3 kilometer en kunnen dus vanaf de Berkt praktisch heel Veldhoven bevliegen, daar bloemen bezoeken in tuinen en parken en zo ook bijdragen aan de bestuiving van de planten. In dit centrum willen wij bezoekers ontvangen en vertellen over de bijen en hoe belangrijk bijen zijn. De bijentuin zal overdag vrij toegankelijk zijn voor bezoekers. Alleen de bijenhal met daarvoor een vijver wordt afgeschermd en is uitsluitend samen met een imker te bezoeken. de vereniging hoopt dat de bijentuin de mensen uit de wijken aanspreekt en dat wijkbewoners betrokken willen worden bij aanleg en onderhoud van deze tuin.

Feestelijke opening van de bijenhal op zondag 19 april: 13.30 - 16.30 uur

De bijenhal is klaar en zal 19 april officieel in gebruik genomen worden; uiteraard met een feestelijke aangelegenheid waarbij u zeer welkom bent.

Dagen dat de dieren in ons tuincentrum de belangstelling staan:
11 t/m 19 april Bijen in de tuin
27 juni t/m 5 juli Vlinders in de tuin
24 oktober t/m 1 november Vogels in de tuin

Soorten bijen - GroenRijk de Heikant

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment