Gazon

Droomt u ook van een mooi gazon in uw tuin? Dat is niet zo'n gek idee, want gras geeft uw tuin een natuurlijke en warme uitstraling. Daar wordt iedereen vrolijk van! Bent u van plan om een mooie groene grasmat aan te schaffen in uw tuin? Dat kan best, maar het is dan verstandig om u eerst te verdiepen in de verschillende soorten graszoden. Op die manier kunt u bepalen welke grassoort het beste bij uw tuin past. Is de kans bijvoorbeeld aanwezig dat er veel kinderen op zullen spelen? Of is het gras vooral voor de sier? Dit zijn allemaal dingen waar u rekening mee zal moeten houden om de meest geschikte keuze te maken! Zo bieden wij sterke grassoort zoals speelgazon en de wat fijnere meer kwetsbare grassoorten. De laatste soort is dus vooral geschikt voor de sier. Om uw gazon in top condititie te houden verkopen wij gazononderhoud producten van de merken Ecostyle en Pokon. 

Gazon_Tuincentrum Roden

Verzorging graszoden

Als u uw graszoden heeft aangeschat, dan is het begrijpelijk dat u deze natuurlijk zo mooi mogelijk wilt houden! Een goede verzorging voor uw graszoden is dus van belang. Hierbij hebben wij een aantal tips om uw gazon zo goed mogelijk te onderhouden:

  • Regelmatig maaien: het is belangrijk om uw gras regelmatig te maaien om het mooi te houden. Op deze manier blijfthet gras optimaal verzorgt en verkleint u de kans op onkruidvorming en grasziektes aanzienlijk. 
  • Regelmatig sproeien: ook is het sproeien van uw gazon belangrijk! Water is een eerste levensbehoefte voor gras. Maar let wel op, te veel water is niet goed, maar te weinig water ook niet! Dit zal u dus goed in de gaten moeten houden. 
  • Bemest uw gazon: regelmatig bemesten van uw gazon is ook heel belangrijk bij grasonderhoud. Onze medewerkers kunnen u hier meer informatie over geven. Grond- en meststoffen zijn belangrijk om uw gazon optimaal van voedingsstoffen te voorzien. 

U dient het gazon dus regelmatig te bemesten, maar vergeet in het voorjaar ook niet de mossen en onkruid te verwijderen. Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat bestelt u complete graszoden bij tuincentrum Roden. Wij kunnen u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin.

Gazon_Tuincentrum Roden

Grasmatten kopen in Roden

Heeft u vragen over grasmatten? Dan bent u bij ons van harte welkom. Onze medewerkers helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen. Stel deze dus gerust! Bij Tuincentrum Roden vindt u naast grasmatten nog veel meer producten. Zo kunt u bij ons terecht voor mooie tuinplanten, handig tuingereedschap, prachtige kamerplanten om uw huis mee op te fleuren en nog veel meer! Langskomen is het dus zeker waard. U kunt onze exacte locatie en openingstijden vinden op onze contact pagina. Wij hopen u snel te zien bij ons tuincentrum in Roden!