Moestuin

Een eigen moestuin is populairder dan ooit. Niet zo gek ook want wat u zelf kweekt is super vers en daardoor vol van smaak met extra veel voedingsstoffen. En wanneer u dan uw eigen tomaat, aardbei of wat dan ook kunt oogsten geeft dat veel voldoening. Gaat u zelf groente, fruit en kruiden kweken in uw eigen moestuin? Bij ons tuincentrum in Roden, nabij Assen, Groningen, Leek en Peize vindt u alles wat u nodig heeft voor een prachtige moestuin. Dus kom vooral langs bij ons tuincentrum en laat u inspireren!


Hoe leuk als u straks zelf kunt eten uit eigen tuin. 

De basis voor een goede moestuin

Wilt u zelf een moestuin aanleggen? Of wilt u zaden kopen voor uw moestuin? De basis voor een goede moestuin is het aanschaffen van de juiste producten. In het moestuin assortiment van Tuincentrum Roden vindt u alles voor uw moestuin! We bieden namelijk een breed assortiment van producten om uw eigen fruit, groente en kruiden te kweken, waaronder:

  • Zaaibakjes
  • Kweekgrond
  • Meststoffen
  • Moestuinbakken
  • Moestuin gereedschap
  • Zaden en voorgekweekte groente- en kruidenplantjes
  • Afdekmaterialen
  • Overige moestuinbenodigdheden 

Aan de slag met de moestuin


Een eigen moestuin begint bij het zaaien. 

Voor een goede moestuin zijn er een aantal basiselementen waar u rekening mee kunt houden. En daarvoor gaan we allereerst naar de grond kijken, een goede grond is namelijk de basis voor goed groeiende planten. De planten halen hier grotendeels hun voeding uit. Het andere deel van hun voeding is koolzuurgas en dat halen de planten uit de lucht, met behulp van zonlicht wat omgezet wordt in bouwstoffen. Daarom is het ook belangrijk dat uw moestuin op een zonnige plek geplaatst wordt. Als u bepaalt heeft waar u de moestuin wil plaatsen, kunt u de bestaande grond omspitten en afval en onkruid verwijderen. Bedek vervolgens de grond met een laagje meststof en pas dan kunt u het gekozen gewas gaan planten of zaaien. Wanneer u het zaad het beste kunt zaaien staat op de verpakking, volg vooral deze aanwijzingen en voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd terecht bij ons tuincentrum in Roden. 

Verzorging van de moestuin

Zodra de basis voor de moestuin is gelegd, blijft het belangrijk om de moestuin goed te verzorgen. In het voorjaar kunt u het beste een langzaamwerkende en biologische meststof gebruiken voor de verzorging van de moestuin. Verwijder, het liefste handmatig, onkruid en bescherm uw gewas door op een milieuvriendelijke manier insecten te bestrijden. Uw moestuin beschermen tegen vogels doet u het beste door direct na het zaaien een net over de moestuin te spannen. En sproei de moestuin wanneer het droog is, maar doe dit niet te vaak want daar worden de planten lui van. 

Moestuin benodigdheden

Naast de verzorging van de moestuin is het net zo belangrijk om het overzicht te kunnen bewaren. En dat doe u bijvoorbeeld door middel van etiketten, plantenrekken en geleiders. Wilt u juist eerst  binnen zaadjes en stekken opkweken? Dat begint bij goede kweekbakken en kweekpotjes. Ook die vindt u in ons assortiment! 

Bezoek tuincentrum Roden

Kom vooral langs bij Tuincentrum Roden nabij Assen, Groningen, Leek en Peize voor een persoonlijk advies, meer informatie en alle kweekproducten die u nodig heeft om uw eigen, prachtige moestuin te creëren!