Groene kamerplanten

Wilt u meer sfeer in huis? Kom dan langs bij Tuincentrum Roden voor groene kamerplanten. Groene kamerplanten zijn niet alleen decorartief, maar hebben ook een functionele taak in huis: namelijk de lucht zuiveren. De categorie groene kamerplanten bestaat uit kamerplanten die niet bloeien, maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. Bij Tuincentrum Roden hebben we een breed assortiment aan groene kamerplanten. Kom langs in Roden, vlak bij Groningen en ontdek ons assortiment.

Groene kamerplant in huis

U heeft geluk! De meeste "groene" planten zijn namelijk niet zo kieskeurig met hun standplaats. Het enige wat u in uw achterhoofd moet houden, is dat u ze niet de volle zon zet. Groene kamerplanten hebben prachtige diepgroene, heldergroene of lichtgroene bladeren. Naast de groene soorten hebben wij ook bonte soorten. Bonte kamerplanten zijn kamerplanten met gekleurde bladeren en veel prints en patronen op hun blad. Bonte soorten hebben meer licht nodig en vinden een standplaats voor een raam op het oosten prima. Wilt u meer advies over de standplaats? Vraag ons personeel.

Groene kamerplant - Roden

Groene kamerplanten verzorging

Heeft u helemaal geen groene vingers en vraagt u zichzelf af of u niet beter een kunstplant in huis moet nemen? Geen probleem! Bij Tuincentrum Roden hebben we groene kamerplanten voor iedereen! Of houdt u juist wel van planten en lijkt het bij u thuis inmiddels op een Urban Jungle? Wat uw band met planten ook is, bij Tuincentrum Roden hebben we voor elke planteigenaar de juiste groene kamerplant.

  • Geef groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Niet alle planten hebben dezelfde waterbehoefte en vochtopname. 

  • Geef nooit water als de grond nog nat is. 

  • Er bestaat speciale plantenvoeding voor groene planten.

  • Bladspray geeft bladeren van groene kamerplanten extra glans. Uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. 

  • Verwen groene kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Plantenziektes groene kamerplant

Net als bij mensen, raken planten soms ook wel eens ziek. Een veel voorkomende oorzaak is dat u de plant te veel water geeft. Elke plant heeft andere waterbehoeften, geef planten daarom niet niet klakkeloos dezelfde hoeveelheid water. Als bonte of gekleurde bladeren er steeds groener uit gaan zien, is de standplaats toch te donker. Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden. Vraag onze medewerkers om advies. Zij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van plantenziektes en vertellen u graag precies welke producten u nodig heeft. 

Koop groene kamerplanten bij Tuincentrum Roden

Wilt u thuis ook sprankelende groene kamerplanten? Kom dan langs bij Tuincentrum Roden, vlak bij Groningen en bekijk ons fantastische assortiment aan kamerplanten. Kies bijvoorbeeld uit de populaire Monstera, de Bananenplant, een Ficus of de mooie Dracaena. Ook hebben wij veel bonte soorten met gekleurde bladeren zoals de Flamingoplant, Calathea en Bromelia. Bekijk ons assortiment en fleur uw huis op en maak van uw woonkamer een Urban Jungle. U vindt onze openingstijden en adresgegevens op de contactpagina. Tot snel bij Tuincentrum Roden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten