Bloeiende kamerplanten

Een mooie bloeiende kamerplant fleurt een interieur meteen op. Dat wilt u toch ook? Bloeiende kamerplanten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo kunt u een mooie grote kamerplant bijvoorbeeld op tafel zetten in een grote pot als een echte eyecatcher. Maar u kunt natuurlijk ook gezellige kleine kamerplantjes in de vensterbank neerzetten. Aan u de keus!

Populaire bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten, er is zal zeker een kamerplant zijn die aan jouw wensen voldoet. Onderstaande bloeiende kamerplanten zijn op moment het meest populair:

  • Amaryllis: Met haar prachtige, groene bladeren die wel 10 tot 70 centimeter lang kunnen worden en haar gekleurde bloemen die tot wel 20 centimeter breed kunnen worden, is de Amaryllis een echte blikvanger! De bloemen van de amaryllis zijn er in verschillende kleuren: rood, roze, oranje, geel, wit en groen. Maar er zijn ook varianten met gekleurde strepen en randen.
     
  • Mexicaanse cactus: de Mexicaanse cactus is een vrolijke, kleine, felgekleurde cactus. Deze cactus heeft weinig tot geen doorns. De Mexicaanse cactus heeft geen bladgroen en kan daarom ook niet zelfstandig groeien. Om die reden wordt de Mexicaanse cactus altijd op een groene onderstam geplaatst, wat een erg grappig effect geeft.
     
  • Vlinderorchidee: een van de bekendste bloeiende kamerplanten is de Vlinderorchidee. Niet alleen is deze plant prachtig, ook de verzorging is erg gemakkelijk. Aan de lange, sierlijke stengel van de orchidee groeien mooie bloemen die zwierig naar beneden hangen. De bloemen zijn er onder anderen in de kleuren geel, wit, roze en lila. De Orchidee staat graag in het licht maar niet in de felle zon.
     
  • Lepelplant: de populaire Lepelplant heeft donkergroene bladeren die spits toelopen, waartussen lange stengels groeien met piepkleine bloemetjes, die omgeven worden door een prachtig wit schutblad. De plant dankt haar naam aan de lepelvormige bladeren. Naast het feit dat de lepelplant erg mooi staat in huis, heeft deze plant ook nog een functie: hij zuivert namelijk de lucht! 

Hopelijk heb je door deze voorbeelden wat inspiratie gekregen om zelf bloeiende kamerplanten in huis te halen. Zoals je hebt kunnen lezen en zien, is er voldoende keuze in bloeiende kamerplanten.

Bloeiende kamerplanten_Tuincentrum Roden

Verzorging bloeiende kamerplanten

Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei het watergeven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Bloeiende kamerplant kopen in Roden

Bent u van plan om een mooie bloeiende kamerplant aan te schaffen? Kom dan gezellig langs bij Tuincentrum Roden. Onze medewerkers helpen u graag met een keuze maken voor de meest geschikte kamerplant bij u in huis. Naast kamerplanten bieden wij ook tuinplanten, potterie, barbecues, een dierenafdeling en nog veel meer. Bekijk op onze contactpagina onze openingstijden en onze locatie. Wij hopen u gauw te mogen verwelkomen in ons tuincentrum! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten