Vogels in de tuin

Vogels zijn op zoek naar voedsel en veiligheid. Help de vogels een handje en geniet de hele winter van vogels in uw tuin! De buitenvogels komen niet alleen af op bessenstruiken of vruchtenbomen, maar ook pinda's, vetbollen en vogelpindakaas vinden ze heerlijk. Met nestkastjes en vogelhuisjes biedt u de vogels ook een plek waar ze zich veilig voelen. Bezoek ons tuincentrum in Roden (Groningen) en zet de vogels in het zonnetje!  U vindt bij ons nagenoeg het gehele assortiment van Vogelbescherming Nederland en Best for Birds.

Vogels in de winter

Lage temperaturen, sneeuw en ijs zijn tegenwoordig tijdens de winter niet meer de grootste bedreigingen voor buitenvogels. Door de klimaatverandering stijgen de temperaturen en dit beïnvloedt het gedrag van de vogels. Buitenvogels hebben het om de volgende redenen moeilijk in de winter:

  • Ze trekken niet altijd meer naar het zuiden, terwijl de dagen in ons land korter worden en de vogels dus minder tijd hebben om voedsel te zoeken
  • Er zijn in de koude maanden nauwelijks insecten, spinnen en larven om te eten
  • Vogelsoorten uit Noord-Europa kiezen er steeds vaker voor om bij ons te komen overwinteren

De populatie buitenvogels uit eigen land neemt dus af en de vogels moeten ook nog eens concurreren met vogels uit andere landen. Het is van groot belang dat wij de vogels een handje helpen met wat extra voedsel en een veilige plek. Bezoek ons tuincentrum in Roden, nabij Assen en Leek, voor allerlei vogelproducten die de vogels naar uw tuin kunnen trekken. 

Vogels in het voorjaar en zomer  

Het wordt voor buitenvogels steeds moeilijker om voedsel te vinden. Veel mensen denken dat dit alleen het geval is in de winter, maar buitenvogels hebben het de rest van het jaar ook moeilijk. Het voorjaar is een belangrijke periode voor buitenvogels, omdat zij in een goede conditie moeten zijn om hun jongeren groot te brengen. Daarom is het belangrijk dat de vogels in deze periode genoeg te eten krijgen. Soms zijn de weersomstandigheden niet ideaal voor een zoektocht naar insecten. Op dit soort momenten kunnen buitenvogels wel wat extra hulp gebruiken. Ook in de zomer is het belangrijk dat de dieren genoeg voedsel binnenkrijgen. Ze bereiden zich dan namelijk voor op de winterse kou door een dik verenkleed te ontwikkelen. Dit beschermt buitenvogels tegen de kou en stelt ze ook in staat om een lange trektocht te overleven.

Producten voor buitenvogels

Met het ruime aanbod producten voor buitenvogels van Tuincentrum Roden kunt u buitenvogels een handje helpen. In ons tuincentrum koopt u onder andere diverse soorten vogelvoer als pinda's, vetbollen en vogelpindakaas, maar ook allerlei voederkasten, nestkasten en vogelhuizen. Zo zorgt u er niet alleen voor dat buitenvogels genoeg te eten hebben, maar u geeft ze ook een plek om rustig te kunnen broeden.

Vogelvoer, vetbollen, vogelpindakaas en vogelhuisjes kopen

De producten voor buitenvogels die u bij ons tuincentrum koopt zijn ontwikkeld door Vogelbescherming Nederland of van het merk Best For Birds. Wij verkopen dus gegarandeerd de beste producten op het gebied van buitenvogels. De Vogelbescherming organiseert ook ieder jaar een vogeltelling om te kijken hoe het gesteld is met het aantal buitenvogels in ons land. Leuk is ook om een vogel te herkennen in de tuin: Een koolmees met een zwart petje, witte wangen, gele borst en zwarte stropdas of een pimpelmees met een blauw petje. Wist u bijvoorbeeld dat bij sommige vogels aan het uiterlijk is te zien of het een mannetje of vrouwtje is? Zo heeft de mannetjes Vink een rode borst en is de vrouwtjes Vink effen bruin op de borst. Ook is de mannetjes Merel zwart met een gele snavel en de vrouwtjes Merel bruin. 

Help ook andere dieren in uw tuin

Niet alleen buitenvogels hebben het moeilijk. Help nu ook egels en eekhoorns met het vinden van voedsel. Dat we onze tuin tegenwoordig zo goed op orde hebben, is een groot probleem voor dit soort dieren. Buitenvogels hebben bijvoorbeeld meer moeite met het vinden van besjes en egels en eekhoorns vinden niet meer gemakkelijk natuurlijke beschutting. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld speciaal voer en huisjes voor egels en eekhoorns. Kom dus snel eens langs bij Tuincentrum Roden en zie wat u voor onze buitenvogels en andere dieren in uw tuin kunt betekenen!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment