Vogels

Bij Tuincentrum Roden vindt u op onze dierenafdeling een ruim assortiment aan alles wat u maar voor uw vogel nodig heeft. Of u nou een vogel als huisdier heeft, zoals een parkiet, of de vogels buiten een handje wilt helpen, u vindt alle benodigdheden bij tuincentrum Roden. Zo hebben wij vogelhuisjes, voederschalen, nestkastjes, spiegeltjes, vogelbadjes en allerlei aanverwante artikelen. Heeft u vragen over ons assortiment? Bel dan naar 050 5011188 of kom gezellig bij ons langs in Roden.

Vogels_Tuincentrum Roden

Vogels voeren in de tuin

In de winter kunnen vogels wel wat extra voedsel gebruiken. Bij hele koude nachten kunnen ze namelijk wel 20 procent van hun lichaamstemperatuur verliezen. Vogeltjes moeten dus veel eten om op temperatuur de blijven. Natuurlijke voedselbronnen zoals insecten, bessen en  kunnen tijdens de winter erg lastig te vinden zijn in de natuur. Gelukkig kunnen wij mensen ze een handje helpen.

Het beste wat je de vogels kunt aanbieden is vet voer. Hier vallen onder andere pinda’s onder, vetbolletjes of pinda bolletjes. Wat ook erg handig is, is vogelpindakaas. Deze zijn vaak ook nog eens in verschillende smaken verkrijgbaar. Hier zit erg veel vet in, op deze manier kunnen vogels snel weer aansterken. Daarnaast zijn gevarieerde zaden die olierijk zijn, zijn ook een goede optie. Vogelvoer kunt u natuurlijk bij Tuincentrum Roden kopen. Bent u bang dat de vogels teveel eten? Dat is niet nodig om u zorgen om te maken. Vogels overeten namelijk niet, die weten wanneer ze moeten stoppen, u kunt dus een heel gevarieerd menu in de tuin aanbieden!

Vogels_Tuincentrum Roden

Vogelvriendelijke tuin

Zou u graag een tuin willen waar vogels zich fijn voelen? Dan heeft Tuincentrum Roden een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • Heeft u een kleine tuin/balkon met een schutting? Overweeg dan om klimop te laten groeien. Vogels kunnen namelijk heerlijk schuilen in een klimop. In het voorjaar zullen sommige vogels ook een nestje bouwen in een klimop. Ook als de vogels eten vinden ze het prettig om zich daarna weer snel terug te trekken in een klimop of ander soort struiken in de buurt.
  • Variatie in een tuin is erg belangrijk. Wanneer u een middelgrote/grote tuin heeft, kunt u bijvoorbeeld hoogteverschil in uw tuin aanbrengen. Tufsteen is daar erg fijn materiaal voor. Het zijn blokken die u kunt stapelen. Het leuke aan de blokken is, is dat er van alles op kan groeien zoals plantjes en mos. Vogeltjes kunnen hier bijvoorbeeld mos vanaf pakken als nestmateriaal. Het geeft een heel natuurlijk aanzicht in de tuin.

Vogels_Tuincentrum Roden

Alles voor vogels bij Tuincentrum Roden

Helpt u de vogels ook een handje? Bij Tuincentrum Roden vindt u onder andere diverse soorten vogelvoer en vogelhuisjes. En wie een beetje gevarieerd voert, kan de mooiste vogelsoorten de tuin inlokken. Naast producten voor vogels hebben we ook een  breed assortiment aan producten voor honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen. Mocht u vragen hebben over ons assortiment, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op het nummer 050 5011188 of via de volgende e-mail: [email protected]. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon gezellig langskomen in ons tuincentrum in Roden!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel