Bomen, heesters en coniferen

Toe aan een echte eyecatcher in uw tuin? Met bomen, heesters en coniferen maakt u van uw simpele tuin een prachtige siertuin. Bomen zijn er in alle soorten en maten. Bij een boom in de tuin denkt u waarschijnlijk aan een grote boom die veel blad verliest. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Bij Tuincentrum Roden verkopen wij kleine bomen voor in de tuin. Denk heirbij aan de Mediterraanse olijfbomen en palmen. Deze bomen zijn perfect voor in grote kuipen of bloempotten.

Kleine boom

Bomen horen niet alleen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Er is een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, het treurwilgje of een krenteboompje. Kom langs bij ons in het tuincentrum om ons aanbod aan bomen, heesters en coniferen te aanschouwen. Een kleine boom plant u in de volle grond of in een pot. Let er tijdens de winter wel op dat u de boompjes goed beschermt. Kleine bomen houden niet van vorst en zijn vatbaar voor vrieskou. Met behulp van een mulchlaag of jutezakken beschermt  u de boom tegen de strenge vorst. 

Boompje op stam

Bij Tuincentrum Roden koopt u schattige boompjes op stam. Denkn hierbij aan Hydrangea, Magnolia, Skimmia, Japanse kerst, buxus, Amerikaanse sering en nog veel meer. Kleine boompjes op stam plant u in een grote pot of in de volle grond. Boompjes geven uw tuin een stijlvolle uitstraling. Plant een boompje op staam voor het raam in de voortuin, zo blokkeert u inkijk van glurende buren en geniet u tevens elk seizoen van een andere uitstraling van de boom. De Japanse kers geeft in het voorjaar prachtige felroze bloesem, in de zomer is de boom prachtig donkergroen en de besneeuwde takken in de winter geven uw huis weer een knusse uitstraling. Hang lichtjes op in de boom en geniet van gezelligheid in de voortuin. Bekijk ons aanbod aan boompjes op stam. Kom langs in Roden, ons personeel geeft u graag inzicht in de ruime keus!

Sierheester

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester is heel bepalend in de tuin. Met een heester geeft u bijvoorbeeld de grens van uw tuin en de tuin van uw buren aan.  Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de Forsythia en Ribes en heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren, waaronder de Vlinderstruik, de Rhodondendron, Chinese klokje en de weigela. De bekendste sierheester is natuurlijk de hortensia. De hortensia is in alle kleuren te verkrijgen in ons tuincentrum. Kom langs en haal de mooiste sierheesters bij Tuincentrum Roden. Komt u er zelf niet uit? Ons personeel is altijd bereid te helpen. Vraag hen om passend en professioneel groenadvies. 

Groenblijvende struik

Een groenblijvende struik zorgt het hele jaar door voor een prachtige look in de tuin. Denk hierbij aan populaire struiken als Prunus, Amerikaanse sering en Laurierhaag. Deze heesters koopt u bij Tuincentrum Roden op de buitenafdeling. Hoeveel heesters u voor uw tuin nodig heeft, overlegt u eenvoudig met onze groenspecialisten in het tuincentrum. Zij weten alles van groen en ook hoeveel planten u nodig heeft. Wilt u een hele groene haag creëren of wilt u slechts een schaduwrijke hoek in de tuin beplanten met groenblijvende heesters? Wat uw wens ook is, bij Tuincentrum Roden hebben we de geschikte heesters voor elke tuin!

Coniferen planten en snoeien

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is. De beste tijd voor het snoeien van een conifeer is eind mei/begin juni. Snoei de conifeer in ieder geval vóór de langste dag van het jaar. U snoeit uitstekende takken en beschadigde takken weg en knipt de boom weer mooi in vorm. Voor een extra mooie conifeer, snoeit u deze nogmaals in augustus, na de zomer. Een coniferenhaag snoeit u niet meer na september, hierdoor is de kans op schade door vorst te groot. Knip en snoei de conifeer in mooie vormen als bollen, vierkanten en abstracte vormen. Zorg er tevens voor dat u de conifeer op een plaats plant waar hij niet te veel op de wind staat. Houdt u daar rekening mee, dan beleeft u veel plezier aan deze altijd groene struiken.

Koop bomen, heesters en coniferen in Roden

Bij Tuincentrum Roden koopt u prachtige bomen, heesters en coniferen om uw tuin helemaal af te maken. Wij hebben kleine bomen voor de smalle tuin, maar ook grotere bomen voor een mooi plantsoen. U maakt uw tuin gezellig en groen met groenblijvende heesters en coniferen. Het onderhoud en snoeien van deze struiken en coniferen is helemaal niet moeilijk! Kom langs voor een deskundig groenadvies en kies de mooiste bomen nu zelf uit! Wij zijn 6 dagen in de week geopend en ontvangen u graag! Plan uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina. Hier vindt u tevens onze openingstijden en het adres.