Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nootka-cipres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Ben je op zoek naar Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula'? De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' is ook wel bekend als Nootka-cipres. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1200 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Nootka-cipres Wetenschappelijke naam: Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Chamaecyparis Familie: Cupressaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 1200 Giftig: Nee