Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Indigolupine, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet vrij droog en kalkhoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Baptisia lactea? De Baptisia lactea is ook wel bekend als Indigolupine. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 125 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Baptisia lactea? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Indigolupine Wetenschappelijke naam: Baptisia lactea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Baptisia Familie: Fabaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee