Aanleg gazon

Wilt u graag een weelderig en groen gazon in uw tuin? Bij Tuincentrum Roden helpen we u graag op weg met het aanleggen van een perfect gazon. Er zijn twee populaire methoden om een gazon aan te leggen: met graszoden of met graszaad. Hieronder bespreken we stap voor stap hoe u te werk kunt gaan, en welke producten van topmerken als ECOstyle, Pokon, en DCM u hierbij kunt gebruiken. Heeft u vragen? Kom langs in Roden of neem contact met ons op.

Kom langs

Aanleggen van een gazon met graszoden

Gazon aanleggen - graszoden - Tuincentrum Roden

 • Stap 1: Voorbereiding
  Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbereid. Verwijder onkruid, stenen en ander puin en egaliseer het oppervlak.

 • Stap 2: Bodemverbetering
  Breng een laagje tuinaarde of bemeste tuinaarde aan om de bodemstructuur te verbeteren. ECOstyle biedt kwalitatieve bemeste tuinaarde die de groei van het gras bevordert.

 • Stap 3: Graszoden leggen
  Rol de graszoden uit over de voorbereide ondergrond. Druk de graszoden stevig aan, zodat ze goed contact maken met de bodem. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ECOstyle Graszaad-Inzaai.

 • Stap 4: Bewatering
  Geef de pas gelegde graszoden ruim water, zodat ze goed kunnen wortelen. ECOstyle heeft producten zoals Graszaad-Extra die de groei van het gras stimuleren en een sterke grasmat bevorderen.

 • Stap 5: Onderhoud
  Om uw gazon gezond en mooi te houden, is goed onderhoud essentieel. Gebruik bijvoorbeeld ECOstyle Gazon-AZ meststof om het gras van voedingsstoffen te voorzien en het gazon te laten floreren.

Aanleggen van een gazon met graszaad

Gazon aanleggen - Roden

 • Stap 1: Voorbereiding
  Net als bij graszoden is een goede voorbereiding belangrijk. Maak de grond vrij van onkruid en zorg voor een egale ondergrond.

 • Stap 2: Zaaien
  Verspreid het graszaad gelijkmatig over de grond. Voor een goede verdeling kunt u een strooiwagen gebruiken, bijvoorbeeld van Pokon.

 • Stap 3: Bedekking
  Bedek het gezaaide graszaad met een dun laagje bemeste tuinaarde om uitdroging te voorkomen. Hiervoor kunt u DCM Vivimus gebruiken.

 • Stap 4: Bewatering
  Geef het ingezaaide gazon regelmatig en voldoende water om het kiemproces te bevorderen en het graszaad te laten ontkiemen.

 • Stap 5: Onderhoud
  Ook bij een gazon uit graszaad is onderhoud noodzakelijk. Pokon biedt diverse producten, zoals Graszaad-Extra, om het gazon te versterken en de groei te bevorderen.

Bij Tuincentrum Roden hebben we een ruim assortiment van ECOstyle, Pokon en DCM producten om u te ondersteunen bij het aanleggen en onderhouden van een prachtig gazon. Of u nu kiest voor graszoden of graszaad, met de juiste aanpak en producten geniet u binnen korte tijd van een weelderig groen gazon waar u trots op kunt zijn!

Bekijk openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon