Wat kan ik planten in de moestuin van april tot juni?

Wat kan ik planten in de moestuin van april tot juni?

Heb je altijd al gedroomd van een rijkelijke moestuin in je eigen achtertuin? Dan is nu het perfecte moment om te beginnen! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over wat te planten in de moestuin van april tot juni. Of je nu een ervaren tuinier bent of een beginner, met onze tips en tricks wordt jouw moestuin gegarandeerd een succes. Verbouw je eigen groenten, fruit en kruiden! Laat er geen gras over groeien en begin vandaag nog. Haast je naar ons tuincentrum en verzamel al je moestuinbenodigdheden. 

Openingstijden


Wat te planten in april

Door zelf groenten en fruit te verbouwen, draag je ook bij aan een beter milieu. Je vermindert je ecologische voetafdruk en het scheelt in verpakkingen en transportkosten. Bovendien kan tuinieren ook een therapeutische werking hebben. Het werkt ontspannend en kan zelfs stress verminderen. Als kers op de taart is het erg gezond en lekker! Denk maar aan het verschil tussen gedroogde basilicum en de geur en smaak van vers geplukte basilicum. 

April is de ideale maand om te beginnen met zaaien. De kans op vorst is nog steeds aanwezig, maar over het algemeen is het al behoorlijk zacht. Dit zijn onze aanraders voor deze maand die zowel geplant als gezaaid kunnen worden:  

 • Spinazie:
  Spinazie houdt van koelere temperaturen. Heerlijk in wokgerechten, op de pizza of op zichzelf met een beetje knoflook. 
   
 • Tuinbonen:
  Naast spinazie zijn tuinbonen echte voorjaarsgroenten. Zorg wel dat je ze beschermt tegen vogels, want die zijn er dol op. 
   

Zaai- en plantkalender mei


Graag meer weten over hoe je nu eigenlijk een moestuin begint en moet onderhouden? Kijk op onze moestuin pagina.


Wat te planten in mei

In mei is het tijd om verder te gaan met zaaien en planten. De kans op vorst is inmiddels een stuk kleiner, dus je kunt wat gevoeligere gewassen gaan planten. Dit zijn onze aanraders voor deze maand:

 • Wortels: 
  Wortels zijn lekker en gezond en kunnen prima in mei geplant worden. Plant ze op voldoende afstand van elkaar en bedek ze met een dun laagje aarde.
  Wist je dat wortels niet alleen goed zijn voor je ogen, maar ook voor je algehele gezondheid? Wortels zijn rijk aan beta-caroteen, een voorloper van vitamine A, die een belangrijke rol speelt in het behoud van een gezond immuunsysteem en een gezonde huid.
   
 • Radijs:
  Voor de moestuin 'groentjes' onder ons; de radijs is een van de makkelijkst te kweken groenten. 
  Wist je dat radijzen eigenlijk een superfood zijn? Ze zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C, foliumzuur en kalium. Bovendien zijn ze een geweldige bron van antioxidanten, wat betekent dat ze kunnen helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten? 
   

Vader en zoon planten wortelen


Wat te planten in juni

In juni begint de zomer officieel en kunnen we volop genieten van de moestuin. Er is nu veel keuze in wat je kunt planten en de eerste oogst komt eraan. Wilt je graag meer advies of meer info over wat er allemaal te planten valt? Spring binnen, stuur ons een e-mail of bel en vraag raak! Ons team van experts vertellen je graag alles wat je moet weten over wat wanneer te planten in je moestuin! Dit zijn onze aanraders voor deze maand:
 

 • Komkommers
  Komkommers zijn heerlijk verfrissend en kunnen goed groeien in de zomermaanden. Plant ze in een kas of zet ze op een beschutte plek in de volle grond. Geef ze voldoende water en zorg dat de grond vochtig blijft. Lekker tussen de boterham of uit het vuistje. 

 • Sla
  Sla is een makkelijke groente om te kweken en kan bijna het hele jaar door gegeten worden. Heerlijk toch, zo een luchtige, knapperige salade met zelfgekweekte verfrissende komkommers, volle sappige tomaten met gegrilde plakjes courgette? Loopt het water je ook al in de mond? 
   
 • Tomaten
  Tomaten zijn een van de populairste groenten in de moestuin. Het zijn echte zonaanbidders die veel zon en warmte nodig hebben. Zet ze op een beschutte plek en geef ze regelmatig water. Tomaten geven elk gerecht een vollere smaak. 
   
 • Courgette
  Courgettes zijn gemakkelijk te kweken en zijn groot van formaat. Het zijn echte zomergroenten die niets liever willen dan hele dagen in de zon staan. Plant ze op voldoende afstand van elkaar want ze nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. Verder is het ook hier van uiterste belang om de grond vochtig te houden. Weet je niet goed wat te doen met al die courgetten? Wat dacht je van spaghetti gemaakt van courgetten met een romige champignonsaus?  


Moestuinplanten kopen in Roden

Ben je in al je enthousiasme halverwege deze blog naar je tuin gelopen en heb je de grond al los geharkt maar ontbreken de moestuinplanten nog? Kom je erachter dat je wel meerdere dingen mist? Dan heb je geluk! Tuincentrum Roden is jouw one stop shop voor al je moestuinbenodigdheden. Was je handen, spring in de auto en begeef je naar ons tuincentrum in Roden. Je hoeft geen lijstje te maken met de spullen die je nodig hebt, onze specialisten in het tuincentrum helpen je graag bij het uitkiezen van het gepaste materiaal voor jouw tuin. Wie weet geeft ons deskundig personeel wel geheimen vrij en speciale tips waarvan jouw moestuin zal stralen en er veel beter uitziet dan die van de buren! 

 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...