Tips voor een langdurig mooie kerstboom

Heb jij je kerstboom al opgetuigd? Het uitkiezen, neerzetten en versieren is achter de rug. Als je dacht dat je er nu was, dan heb je het fout. Om jouw kerstboom zo lang mogelijk mooi te houden, is de juiste verzorging vereist. Wij geven je graag tips om jouw kerstboom gedurende de hele feestmaand het stralende middelpunt van de feestvreugde te laten zijn. Niemand zit namelijk te wachten op een boom die al zijn naalden verliest voordat het Kerstmis is. Laten we samen ontdekken hoe je de schoonheid van je kerstboom behoudt en jouw kerstboom het minimaal volhoudt tot aan Nieuwjaarsdag. Lees verder voor de ultieme tips om je kerstboom langdurig mooi te houden en de feestelijke geest levendig te houden.

Zo houd je jouw kerstboom zo lang mogelijk mooi

Kerstboom besproeien met plantenspuit

  1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer: Zorg ervoor dat de kerstboom voldoende water krijgt. Een goed gehydrateerde boom verliest minder snel zijn naalden.

  2. Optimale locatie: Plaats je boom niet direct naast een warmtebron. Vermijd ook direct zonlicht. Beide kunnen ervoor zorgen dat je boom sneller uitdroogt en zijn naalden laat vallen.

  3. Check de lichtjes: Zorg ervoor dat de kerstverlichting niet te warm wordt. Hitte kan naalden uitdrogen. LED-lampjes zijn daarom een geweldige keuze.

  4. Regelmatig sproeien: Besproei de takken regelmatig met water uit de plantenspuit om uitdroging te voorkomen. Dit is vooral belangrijk in verwarmde kamers.

  5. Dagelijkse inspectie: Neem elke dag een half minuutje om je boom te inspecteren. Kijk of zware ornamenten de takken niet te veel doen buigen en verplaats deze indien nodig om je boom gezond te houden.

Hoe vaak kerstboom water geven

Kerstboom water geven

Over het algemeen is het aan te raden om je kerstboom dagelijks van vers water te voorzien. Kerstbomen hebben een flinke slok nodig, vooral in het begin. Zorg ervoor dat de waterstand in de kerstboomstandaard altijd boven de basis van de stam blijft. Een goed gehydrateerde boom is niet alleen weelderig groen, maar behoudt ook langer zijn naalden, waardoor jouw feestdecoraties langer stralen. Dus, laat het water geven een gezellig onderdeel van je dagelijkse kerstroutine worden!

Schakel de lichtjes uit als je niet thuis bent

Schakel de lichtjes uit als je niet thuis bent

Een eenvoudige, maar vaak vergeten tip voor een veilige kerstboom is het uitschakelen van de lichtjes wanneer je het huis verlaat. Niet alleen bespaar je zo op energiekosten, maar je verkleint ook het risico op oververhitting en ongelukken. Moderne lichtslingers hebben tegenwoordig vaak een timerfunctie, waarmee je de verlichting automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd. Als je deze functie niet hebt, is het de moeite waard om een slimme stekkerdoos met timer aan te schaffen. Zo kun je met een gerust hart genieten van de schittering van je kerstboom, wetende dat je huis veilig is wanneer je er even niet bent.

Alles voor een sprankelende kerst

Niet alleen binnen, maar ook buiten laat je de bomen en struiken stralen. Met onze schitterende tuinverlichting creëer je gemakkelijk een winterwonderland in je eigen achtertuin. Denk aan sprankelende lichtjes, handige netverlichting, LED-lantaarns, decoratieve figuren en betoverende kerstverlichting. Maak je kerst compleet met stijlvolle decoraties en glinsterende kaarsen. Of je nu kiest voor een klassieke stompkaars of een LED-kaars, met de juiste accenten en decoraties wordt jouw kerst een schitterend feest! Ontdek in ons tuincentrum in Roden alles wat je nodig hebt voor een sprankelende kerst en geniet van de feestmaand.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Doen! Kerstboom en kerstgroen recyclen

De feestdagen zijn weer achter de rug, grote kans dat de kerstboom al behoorlijk begint uit te vallen. Tijd om de kerstboom en kerstgroen te recyclen!

Lees meer...
Doen! Kerstboom en kerstgroen recyclen

De feestdagen zijn weer achter de rug, grote kans dat de kerstboom al behoorlijk begint uit te vallen. Tijd om de kerstboom en kerstgroen te recyclen!

Lees meer...