Regenton

Draag bij aan een betere wereld en installeer een regenton! Met een regenton vangt u regenwater op en geeft uw kamerplanten, tuinplanten en vogels vers opgevangen hemelwater. Regentonnen zijn tegenwoordig onmisbaar in de wereld van waterbesparing. Ze maken het mogelijk om regenwater op te vangen, op te slaan en te gebruiken in huis of in de tuin zonder afhankelijk te zijn van lokale waterbronnen. Bij Tuincentrum Roden hebben we een mooi assortiment regentonnen. Ontdek verschillende maten, materialen en tegen elk budget!

Voordelen van een regenton

Wilt u geld besparen en groen doen? Installeer dan een regenton in de tuin! Vang regenwater van het dak van uw huis of bedrijf via de regenpijp op. De regenton slaat het water op in het reservoir. Met het handige kraantje tapt u water wanneer u het nodig heeft. 

  1. waterbesparing
  2. minder afvloeiingsvervuiling
  3. energie- en kostenbesparing
  4. beter voor de planten

Regenton voor waterbesparing - Tuincentrum Roden

1. Waterbesparing door regenton

Gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n 120 liter drinkwater per persoon per dag. In warme periodes stijgt dit waterverbuik naar zelfs 150 liter per dag. Waterbesparing is noodzakelijk om ons milieu te beschermen. Nog lang niet iedereen ziet het belang van waterbesparing in omdat ze de voordelen ervan niet goed kennen. Waterbesparing heeft een impact op onze gezondheid, ons leven en onze planeet. Installeer een regenton, vang gratis hemelwater op en draag bij aan waterbesparing bij u in de buurt. Geef de planten in huis en in de tuin water met opgevangen regenwater uit de regenton. Zo bespaart u jaarlijks zo’n honderden liters water uit de kraan.

2. Minder afvloeiingsvervuiling

Mens en dier hebben baat bij schone wateren en gezonde rivieren. Ons waterzuiveringssysteem zuivert het rioolwater en water uit rivieren om schoon drinkwater te produceren. In Nederland is het drinkwater van zeer hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te waarborgen is het van belang om minder afvloeiingsvervuiling te genereren. Hoe meer vervuiling er namelijk in het water zit, hoe moeilijker en duurder het is om ons water goed te zuiveren. Door een regenton te plaatsen, vangt u zuiver hemelwater op. Dit zuivere water komt daardoor niet meer in het riool terecht en is direct bruikbaar voor bijvoorbeeld:

  • het water geven van planten,
  • het lappen van ramen,
  • of het wassen van de auto.

Minder water in het riool betekent minder kosten aan rioolpompen en minder kosten en energie voor rioolwaterzuivering. Win-win!

3. Energie- en kostenbesparing door regenton

Een regenton is naast energiezuinig ook kostenbesparend. Door vaker water uit de regenton te gebruiken voor het watergeven van platen, vermindert u het gebruik in energie van bijvoorbeeld sproeisystemen. Wist u dat een sproeibeurt van 15 minuten gemiddeld zo’n 100 liter drinkwater kost? Het produceren van schoon drinkwater kost energie. Gebruik dus vaker water uit de regenton; dat is energiezuinig, gratis en spatzuiver! Zo bespaart u tevens op de kosten voor water, dat scheelt jaarlijks honderden euro’s!

Regenton voor waterbesparing - Tuincentrum Roden

4. Beter voor de planten

Opgevangen regenwater bevat veel minder kalk dan leidingwater. Waterzuiveringsorganisaties produceren zo schoon mogelijk drinkwater. Dit schone drinkwater bevat nog wel ijzer en kalk. Een klein beetje kalk kan geen kwaad voor de gezondheid van mensen, maar planten houden er niet van. Geef uw planten in huis en in de tuin dus water uit de regenton. Dit water is zuiver, bevat geen kalk en is bovendien gratis! Auto’s wassen en ramen lappen met opgevangen regenwater is ook een uitstekend idee: doordat het hemelwater geen kalk bevat is de kans op witte strepen een stuk kleiner!

Koop een regenton bij Tuincentrum Roden

Tuincentrum Roden draagt graag bij aan een duurzame omgeving. Installeer ook een regenton en start met regenwater opvangen. Voorkom dat zuiver water tevergeefs het riool instroomt. Dit kunnen we beter gebruiken voor bijvoorbeeld de bewatering van planten. Wilt u meer informatie over het installeren van de regenton of andere duurzame oplossingen voor in de tuin? Kom dan langs in ons tuincentrum in Roden, nabij Groningen en Assen en vraag onze medewerkers om advies.

Bekijk onze openingstijden