Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Voeg eenvoudig kleur toe aan de tuin met éénjarigen, kuipplanten en kruiden. Creëer een mediterraanse stijl in uw tuin door tropische kuipplanten toe te voegen aan uw terras. Ook kruiden geven u een vakantiegevoel. Want wat is er nu leuker dan kruiden oogsten uit eigen tuin? Ons ruime assortiment aan éénjarigen zorgt ervoor dat er altijd wel een passende tuinplant voor u tussen zit. Wij kijken ernaar uit om u te adviseren en te voorzien van kleurrijke tuinplanten. Kom langs bij ons tuincentrum in Roden en ga aan de slag in de tuin.

Eénjarigen oftewel perkplanten

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u kuipplanten oftewel perkplanten in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Kuipplanten komen van oorsprong uit warmere landen, waar ze in de volle grond groeien. Het landklimaat in Nederland is te koud om deze sub-tropische, mediterrane tuinplanten in de volle grond te planten. Daarom kiezen we er vaak voor om deze in grote plantenbakken, kuipen of potten te planten. Extra plantenvoeding speciaal voor perkplanten koopt u bij ons in het tuincentrum. Wij adviseren u graag over welke voeding uw perkplant nodig heeft. 

Perkplanten - Roden

Hanging baskets

Een hanging basket is de Engelse vertaling van een hangmand of hangpot. Bij Tuincentrum Roden vullen we elke zomer weer de mooiste manden en potten met zwoele zomerbloeiers. Wij hebben zowel draadstalen Engelse hanging baskets als kusntstof hangpotten. Hang de pot op aan een wandhaak, aan een pergola of aan de schutting. Is één genoeg? Nee! Hoe meer kleur, hoe beter uw humeur. Hang de tuin vol met hangpotten gevuld met zomerbloeiers en u heeft gegarandeerd de zomer in uw bol. Bij Tuincentrum Roden hebben we verschillende arrangementen die knallende kleuren aan uw tuin toevoegen. De bekendste plant voor hanging basket is de petunia, een zomerbloeier met trompetvormige bloemetjes in alle denkbare kleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van: 

  • lobelia
  • verbena
  • fuchsia
  • begonia
  • klimop
  • campanula
  • viooltjes
  • calibrachoa

Proef, ruik en voel ons aanbod en kom langs in Roden. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen en combineren van de mooiste hanging baskets.

Hanging basket - Roden

Kuipplanten zijn geen overwinteraars

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Als u de kuipplant verpot, zorg er dan voor dat u een bloempot koopt die tenminste 20% groter is dan de huidige pot. Zo heeft de kuipplant meer ruimte om te groeien en is de kans groter dat de plant dit jaar mooier en groter bloeit. 

Kuipplanten - Roden

Kruiden

Ga zelf aan de slag met het kweken van kruiden in de tuin. Ook voor op het balkon zijn er genoeg kruiden en manieren om een eigen kruidentuin te beginnen. Kom langs in ons tuincentrum in Roden en ontdek ons assortiment kruiden. Kies kruiden die u veel gebruikt tijdens het koken. Of ontdek juist kruidensoorten die u nog niet eerder kende. Zo breidt u het assortiment aan kruiden in de tuin uit en ontdekt u nieuwe smaken. In Nederland hebben we een goed klimaat om kruiden te kweken. WIlt u weten welke kruiden allemaal geschikt zijn voor bij u in de tuin? Kom langs en vraag ons personeel om advies. Zij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste kruiden. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals bieslook en munt. Anderde kruiden zaait u elk voorjaar weer opnieuw. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot.

Koop tuinplanten in Roden

Voor een ruim en wisselend assortiment aan tuinplanten, waaronder éénjarigen, kuipplanten en kruiden, bent u bij Tuincentrum Roden aan het goede adres. Ontdek de planten van het seizoen en kom langs om uw tuin of balkon op te fleuren. Wij kijken uit naar uw bezoek. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten