Vaste planten

Zou u ook graag uw tuin willen opfleuren met vaste planten? Dan moet u bij Tuincentrum Roden wezen! Wij bieden diverse soorten vaste planten, wat uw smaak ook is, er zal er zeker een voor u bijzitten. Om het hele jaar plezier te hebben van vaste planten kunt u verschillende soorten vaste planten met elkaar combineren. Onze medewerkers helpen u maar al te graag met het vinden van de perfecte vaste planten voor u.

Lang plezier van vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid. Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. 

Vaste planten_Tuincentrum Roden

Populaire vaste planten

Wat is er leuker dan het hele jaar genieten van mooie bloeiende planten in de tuin? Voor het beste resultaat is het belangrijk om rekening te houden met de bloeitijd van de planten in uw tuin. Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire vaste planten.

  • Hortensia: de Hortensia is een prachtige kleurrijke bloeiende vaste plant. De Hortensia is er in de kleuren roze, paars, wit, blauw en rood. U kunt dus een kleur kiezen die perfect bij uw tuin past. Wanneer u bijvoorbeeld een magische tint wilt geven kunt u voor een paarse Hortensia gaan. Voor een meer elegante uitstraling raden wij de witte variant aan. Het planten van de Hortensia is eenvoudig. Wanneer de Hortensia geplant is zal u deze regelmatig moeten snoeien om iedere jaar weer het beste uit de plant te halen. De medewerkers van Tuincentrum Roden kunnen u hier uiteraard tips over geven.
     
  • Lavendel: met deze vrolijke vaste plant geeft u uw tuin een levendige en kleurrijke twist. Ook zijn onder andere vlinders dol op deze plant. Lavendel is een bloeiende vaste plant met een mooie dieppaarse kleur. De bloemaren hebben verschillende vormen. Van het voorjaar tot de late zomer geeft deze plant kleur en geur aan jouw tuin.
     
  • Camellia: wanneer u van kleurrijke vaste planten houdt kan de Camelia eigenlijk niet ontbreken. De Camelia is een sierlijke struik met een lange en uitbundige bloei van roosachtige bloemen. De Camelia is een winterharde vaste plant. Dat houdt in dat u elk jaar opnieuw geniet van de prachtige bloemen.

Naast tuinplanten hebben wij ook een breed assortiment aan kamerplanten.

Vaste planten_Tuicentrum Roden

Vaste planten kopen

Weet u al welke vaste plant u zou willen aanschaffen? Onze medewerkers bij Tuincentrum Roden helpen u maar al te graag met het vinden van de perfecte vaste planten voor u. Ook vragen over hoe u het beste bepaalde vaste planten kunt verzorgen kunnen zij bij helpen. Kom snel eens langs om onze vaste planten te bekijken. Het is tijd om uw tuin op te fleuren! Onze locatie en openingstijden kunt u vinden op onze contact pagina. Wij hopen u snel te zijn bij Tuincentrum Roden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten