Siergrassen

Siergrassen zijn een prachtige aanvulling op elke tuin. Deze veelzijdige planten voegen natuurlijke schoonheid en sierlijke beweging toe aan uw buitenruimte. Of u nu een moderne strakke tuin, een weelderige cottage-tuin of een natuurlijke prairietuin heeft, siergrassen passen bij verschillende tuinstijlen en kunnen zowel als eyecatchers of als subtiele accenten worden gebruikt.

Een rijke variëteit aan siergrassen

Bij Tuincentrum Roden bieden we een uitgebreid assortiment siergrassen in diverse soorten, kleuren en maten. Van hoge en imposante grassen tot compacte en bodembedekkende soorten, er is voor ieder wat wils. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren over welke siergrassen het beste bij uw tuin en wensen passen.

Pampasgras - Roden

Top 5 siergrassen

De vijf populairste siergrassen in de tuin zijn:

  1. Pampasgras (Cortaderia selloana): Bekend om zijn grote pluimen en majestueuze uitstraling. Pampasgras voegt een dramatisch element toe aan elke tuin.

  2. Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides): Met zijn zachte pluimen en compacte groeiwijze is lampenpoetsersgras een favoriet voor borders en bloembedden.

  3. Prachtriet (Miscanthus sinensis): Een siergras met fijne, zilverachtige pluimen die een elegante uitstraling geeft aan de tuin, vooral in de herfst.

  4. Zegge (Carex): Een veelzijdig siergras met diverse variëteiten, variërend in hoogte, kleur en textuur. Zegge kan zowel in borders als in potten worden gebruikt.

  5. Japanse bosbies (Hakonechloa macra): Een laagblijvend siergras met prachtig overhangend blad dat een weelderig tapijt vormt, ideaal voor schaduwrijke plekken in de tuin.

Deze en nog meer siergrassen zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum in Roden. Kom langs!

Openingstijden

Festuca - Intense blue - Roden

Onderhoudsvriendelijke planten

Siergrassen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook onderhoudsvriendelijk. Ze zijn doorgaans zeer winterhard en kunnen tegen een stootje. Met minimale zorg belonen ze u seizoen na seizoen met hun weelderige uiterlijk en sierlijke pluimen. Daarom zijn siergrassen een populaire keuze voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Creëer dynamiek in uw tuin

Het unieke kenmerk van siergrassen is hun beweging in de wind. De sierlijke pluimen zwaaien en buigen op elegante wijze, waardoor ze leven en dynamiek aan uw tuin toevoegen. Ze bieden een prachtig schouwspel in verschillende weersomstandigheden en voegen een rustgevend element toe aan uw buitenruimte.

Toepassingen in de tuin

Siergrassen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in uw tuin. Plant ze als opzichzelfstaande blikvangers in een border, voeg ze toe aan een prairiebeplanting voor een natuurlijke uitstraling, of gebruik ze als afscheiding om delen van uw tuin te verdelen. Daarnaast zijn siergrassen ook ideaal om een vijverrand te accentueren of om een vleugje beweging te creëren in een rotstuin.

Siergrassen rond vijver - Roden

Kom langs en ontdek de schoonheid van siergrassen

Wilt u de schoonheid en sierlijke beweging van siergrassen in uw eigen tuin ervaren? Bezoek Tuincentrum [Naam] en laat u inspireren door ons diverse aanbod. Onze passie voor groen en tuinieren zorgt ervoor dat we u graag helpen om de perfecte siergrassen te vinden die uw tuin naar een hoger niveau tillen. Ontdek de natuurlijke schoonheid en de vele mogelijkheden van siergrassen bi

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten