Rozen en klimplanten

Bij Tuincentrum Roden vindt u een ruim assortiment aan rozen en klimplanten. Fleur de tuin op en geniet van geur en kleur in de tuin. Wij beschikken ook over rozen en klimplanten die geschikt zijn voor op het balkon. Dus heeft u geen tuin, maar wilt u toch een roos of een klimmer aanschaffen? Laat u adviseren door ons kundige team en kies de mooiste roos of klimplant om uw balkon mee op te fleuren.

Soorten rozen

Rozen zijn er in talloze varianten:

  • struik- en stamrozen,
  • klimrozen,
  • bodembedekkers.

Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Zorg er dus voor dat u rozen op een zo zonnig mogelijke plek plant. Rozen houden niet van volle wind maar hoevel ook zeker niet geheel beschermd te worden. Rozen zijn sterke tuinplanten die, als u ze goed verzorgt, jaarlijks zorgen voor een romantisch, vrolijk aanzicht in de tuin. Kom langs b ij tuincentrum Roden in Roden en ontdek het assortiment rozen. Voor elke soort tuin en voor elk soort balkon hebben wij een geschikte roos. 

Klimrozen snoeien

Klimrozen zijn één van onze favoriete rozen. Klimrozen hebben namelijk de kracht om langs een muur of pergola te groeien. Klampen klimrozen zich dan zomaar aan een muur vast? Nee, u zult de klimroos moeten ondersteunen met een klimrek, touw, of met andere hulpmiddelen. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uitzichzelf niet hechten aan muren en pergola's. Wanneer klimrozen bloeien, is het een prachtig gezicht. Bij het snoeien van een klimroos is het belangrijk om te weten of u te maken hebt met een doorgroeiende of een eenjarige klimroos die alleen in juni en juli bloeit. Een doorbloeiende klimroos snoeit u in maart. U kunt ervoor kiezen om de klimroos na de bloei in juli, in vorm te knippen door uitgebloeide rozen weg te snoeien. Hierdoor focust de roos zich op het energie steken in nieuwe scheuten die het volgende jaar uitkomen. 

Populaire klimplanten

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste klimplanten zijn de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen. Klimplanten zijn echte zonaanbidders. Hoe meer zon klimplanten krijgen, hoe mooier, feller en groter ze zullen groeien. De nieuwe slogan binnen de tuinwereld luidt: (tuin)tegel eruit, tuinplant erin. Daar zijn wij het volledig mee eens! Probeer uw voorgevel eens op te leuken door een prachtige blauwe regen langs de muur te laten groeien. Klimplanten zijn niet moeilijk in onderhoud. Kom langs in ons tuincentrum in Roden en ontdek alles over klimplanten.

Rozen en klimplanten in Roden

Kom rustig langs om ons uitgebreide assortiment aan rozen en klimplantne te bekijken. Ons personaal staat dagelijks voor u klaar om u van groen advies te voorzien. Heeft u vragen over het onderhouden, snoeien, verzorgen of verplaatsen van rozen en klimplanten? Kom langs en laat u adviseren door ons kundige team. Wij kijken ernaar uit u te ontvangen in ons tuincentrum in Roden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten