Bloembollen en zaden

Als u zelf groene vingers heeft vindt u bloembollen en zaden planten vast een leuke bezigheid! En wie houdt er nou niet van een mooie tuin met kleurrijke bloemen? Wij bieden een breed assortiment aan allerlei bloembollen en zaden. Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode.

Populaire voorjaarsbollen

De onderstaande voorjaarsbollen zijn de meest populaire en dus erg gewild:

  • Narcis: uit de bollen met groene scheuten groeien gladde stengels met smalle lichtbruine knoppen, die open plooien tot prachtige trompetbloemen. Het is een instant sfeermaker die binnen vrij snel tot bloei komt. En dan ademt alles aan deze beauty de naderende lente uit. 
  • Tulp: Tulpen zijn een mooie verschijning die een- of meerkleurig zijn, gevlamd of gestreept. De kleuren die het meest voorkomen zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. Gaf je in de zestiende eeuw een tulp, dan gaf je rijkdom. In die tijd was de tulp mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam.
  • Hyacint: deze plant heeft een bol, superveel bloemen en niet geheel onbelangrijk: een lekker geurtje. De Hyacint is een feestje voor je neus en je ogen. Met krullerige bloemetjes en een opvallende geur. Hyacint is verkrijgbaar in klassieke kleuren als roze, wit en blauw, maar ook in nieuwe tinten als purper, zalm en zachtgeel, daarbij hebben ze natuurlijk groen blad en een stoere bol.

Bloembollen en zaden_Tuincentrum Roden

Zomerbollen en voorjaarsbollen

Naast voorjaarsbollen bieden wij natuurlijk ook zomerbollen. Zomerbollen zijn bijzondere cadeautjes voor in de tuin. Cadeautjes met een enthousiast verrassingselement; je plant ze namelijk in het voorjaar als de winter net voorbij is en op een mooie dag in de zomer showen ze trots hun bloemen. Maar welke keus is er en welke zomerbollen pronken het mooiste in jouw tuin? Zo is er bijvoorbeeld de Dahlia, Lelie en Anemone.

Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. Neemt u ook eens een kijkje op onze tuinplanten pagina, of op onze kamerplanten pagina om uw huis op te fleuren!

Bloembollen en zaden kopen

Bent u ook enthousiast geraakt? Heeft u al zin gekregen om bloembollen aan te schaffen? Kom dan eens gezellig langs bij ons tuincentrum in Roden! In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin, als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengselsdie uw voortuin een fleurige aanblik geven. U vindt onze openingstijden en exacte locatie op onze contactpagina.
 

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten