Weg met slakken!

Weg met slakken!

Met het opkomen van al dat frisse groen in onze tuin verschijnen helaas al snel ook de eerste slakken. Hoe beschermen we onze planten tegen deze slijmerige veelvraten?

  • Houd vooral fris groen blad én de hosta’s in de gaten. Kijk liefst dagelijks even onder de bladeren of er kapers op de kust zijn.
  • Loop vooral tijdens of kort na een regenbui de tuin in voor een slakkencontrole. Ook bij avondschemering is de kans groot ze makkelijk te vinden en te verwijderen.
  • Graaf bij kwetsbare planten een bekertje met bier in de grond. Slakken zijn dol op bier en zullen erin vallen en in volle dronkenschap verdrinken.
  • Tegenwoordig zijn er koperen ringen en koperen tape verkrijgbaar om rond planten in de grond te duwen en op de randen van potten te plakken.
  • Ook zijn er milieuvriendelijke slakkenkorrels waar andere dieren en vogels niet ziek van worden verkrijgbaar. 
  • Maak de tuin aantrekkelijk voor vogels, dan blijft de slakkenoverlast zeker beperkt. Zorg voor voldoende voedselbronnen, een waterelement en beschutte nestelplekken. Denk bijvoorbeeld aan bessenstruiken, bloeiende planten die insecten lokken en (winter)groene hagen. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...