Installeer een regenton!

Installeer een regenton!

Aangezien de zomer natter is dan ooit, is het nog steeds slim om een regenton te installeren. In het streven naar een duurzamere levensstijl, is het opvangen van regenwater met een regenton een kleine stap met grote impact. Het is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bij Tuincentrum Roden willen we u graag ondersteunen bij uw duurzame initiatieven, daarom krijgt u in heel 2023 een speciale korting: ontvang €50 korting op een regenton naar keuze! Zo wordt duurzaamheid nog toegankelijker voor iedereen.

Meer over de actie

Waarom een regenton?

Door regenwater op te vangen in een regenton, gebruikt u deze kostbare, natuurlijke hulpbron om uw planten, bloemen en gazon water te geven. Hierdoor vermindert u het gebruik van kostbaar drinkwater, wat niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Het opgevangen regenwater bevat geen chemicaliën en kalk, waardoor het een gezondere optie is voor uw tuin.

Gemeente Noordenveld ondersteunt duurzaamheidsacties en zet zich in voor een groenere toekomst. Door het gebruik van regentonnen te stimuleren, dragen we samen bij aan een duurzame en waterbewuste gemeenschap.

Regenton installeren - Roden

HOE WERKT DE ACTIE? 

  1. Download de kortingsbon van Duurzaam Noordenveld
  2. Print de kortingsbon
  3. Vul uw adresgegevens in*
  4. Lever de ingevulde kortingsbon in bij Tuincentrum Roden
  5. Ontvang direct €50 korting op een regenton naar keuze! 

DOWNLOAD DE KORTINGSBON

Hoe regenton installeren

Het installeren van een regenton is een geweldige manier om regenwater op te vangen en te gebruiken voor het besproeien van uw tuin. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij het installeren van een regenton:

  • Stap 1: Kies de juiste locatie Kies een locatie in uw tuin waar de regenton stevig kan staan en goed toegankelijk is voor het opvangen en gebruiken van het regenwater. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en stevig is.

  • Stap 2: Plaats de regenton Plaats de regenton onder een regenpijp die het water van uw dak opvangt. Gebruik een regenpijpverlenger om het water direct in de regenton te leiden. Zorg ervoor dat de regenton stabiel staat en waterpas is.

  • Stap 3: Installeer een regentonkraan Boor een gat in de zijkant van de regenton, iets boven de bodem, en installeer een regentonkraan. Deze kraan stelt u in staat om het opgevangen regenwater gemakkelijk af te tappen en te gebruiken in uw tuin.

  • Stap 4: Plaats een overloopslang Als de regenton vol is, moet het overtollige water ergens naartoe kunnen. Plaats een overloopslang aan de bovenkant van de regenton, zodat het overtollige water naar een geschikte afvoerlocatie wordt geleid.

  • Stap 5: Controleer en onderhoud Controleer regelmatig de regenton om ervoor te zorgen dat alles goed werkt en dat er geen verstoppingen zijn. Reinig de regenton regelmatig om vuil en bladeren te verwijderen.

Het installeren van een regenton is een relatief eenvoudig proces dat een grote impact kan hebben op het besparen van water en het verminderen van de waterrekening. Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, draagt u bij aan een duurzamere tuin en een beter milieu. Geniet van de voordelen van een regenton en het gebruik van natuurlijk regenwater om uw tuin te bewateren!

Regenton installeren - Roden

Koop een regenton bij Tuincentrum Roden

Kom naar Tuincentrum Roden en ontdek ons assortiment regentonnen in verschillende maten en stijlen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren en de perfecte regenton te vinden die past bij uw tuinbehoeften. Grijp deze kans om uw tuin duurzamer te maken en profiteer van €50 korting op een regenton naar keuze. Samen werken we aan een groenere toekomst! 

Ik wil €50 korting op een regenton

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...