Hanging baskets

Hanging baskets

Hangmanden met bloeiende perkplanten zijn typisch Engels. Daarom kennen we ze ook bij ons onder de naam ‘hanging basket’. Bij uw tuincentrum zijn ze in verschillende maten tekoop. Aan u de plezierige taak om ze naar eigen smaak te vullen en een mooie plek te geven aan een muur, schutting of pergola. Deze tips helpen u op weg. Voorbereiding De manden zijn in verschillende maten te koop
met bijpassende kokos inlegvellen om op debodem te leggen. Nog mooier is het om eersteen laagje veenmos of spagnum in de mand te leggen en daarop het inlegvel. Door gatente knippen in het inlegvel kunt u meer plantenkwijt. Vul de mand met potgrond speciaal of hangingbasket-potgrond. Deze laatste droogtminder snel uit. Nu kunnen de planten erin.Dek ze af met wat spagnum of veenmos, dit helpt uitdroging tegen te gaan. Tip: laat debovenkant vanuit het midden wat aflopen,zodat het water goed weg kan vloeien.

Plantenkeuze
Alle bloeiende planten, maar ook mooie bladplanten kunt u in een hanging basket verwerken. Laat uw basket met de seizoenen meegroeien door uitgebloeide planten te vervangen door nieuwe seizoenbloeiers.Zo kunt u in het voorjaar viooltjes, primula’s,
klimop of kleine bolgewassen als krokussen,blauwe druifjes en narcissen planten. In de winter wordt uw basket een prachtig kerststuk, met dennengroen en winterharde planten zoals gaultheria’s en skimmia’s.

Plaats
Een hanging basket doet het zowel op een zonnige als schaduwrijke plaats: u kuntimmers uw plantkeuze hierop afstemmen.Zorg wel dat hij zoveel mogelijk uit de wind hangt en gebruik een stevige bevestiging.

Onderhoud
Het succes van uw hanging basket staat of valt met de verzorging. Omdat de wind door de openingen vrij spel heeft, droogt de grond snel uit. Elke dag water geven is zeker in de zomer een must. Is de basket volledig uitgedroogd,dan kunt u hem het best in een teil water dompelen tot de luchtbellen verdwenen zijn. Geef wekelijks plantenvoeding. Dat kan door middel van een osmocote-tablet of vloeibare voeding.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over hanging baskets wilt weten.Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.